Kontaktperson og mentorindsats

Vores kompetente kontaktpersoner og mentorer i Socialenheden har mange års erfaring med udsatte børn og unge. Alle Socialenhedens kontaktpersoner og mentorer har ligeledes fagrelevant uddannelsesbaggrund. Vores brede team af kontaktpersoner og mentorer har blandt andet hjulpet mange unge med udfordringer indenfor:

  • Skolevægring
  • Kriminalitet
  • Misbrug af rusmidler
  • Angst
  • Beskæftigelse
  • Æresrelaterede- og kulturelle problematikker
  • Autisme spektrum og andre kognitive diagnoser
  • Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme

 

Kontaktpersoner til børn og unge jf. Barnets lov § 32, stk. 1, nr. 3

Kontaktpersonens relation til den unge er yderst afgørende for den unges udvikling. Derfor gør vi i Socialenheden en ekstraordinær indsats i at skabe det rette match af kontaktperson til den unge. I Socialenheden er vi ikke sarte og kontaktpersonen matches derfor helt efter den unges behov og kommunens krav.
For at sikre kontinuitet og tryghed hos den unge, er det naturligvis en fast kontaktperson der bliver udpeget.

Ungestøtte jf. Barnets Lov § 114-116 (Tidl. Efterværn SEL § 76)

Socialenheden tilbyder ungestøtte jf. Barnets lov § 114-116. Indsatsområderne tager afsæt i den unges handleplan, som Socialenheden også kan være behjælpelige med at udarbejde.

Vores spidskompetencer indenfor ungestøtte er særligt ADL træning, fastholdelse i uddannelses- og/eller beskæftigelsestilbud, forebyggelse af kriminalitet og forebyggelse af misbrug af rusmidler. Vi har ligeledes altid fokus på den unges trivsel og vægter samarbejdet med den unges socialrådgiver højt. Socialenhedens kontaktpersoner deltager naturligvis også i opfølgningsmøder med den unges socialrådgiver.

Afløsning og aflastning jf. Barnets lov § 90

Socialenheden tilbyder afløsning og aflastning i henhold til Barnets Lov § 90. Denne ydelse er målrettet familier med børn og unge, der har behov for midlertidig afløsning eller aflastning i eller udenfor hjemmet. Formålet med indsatsen er at støtte forældre eller andre nære omsorgspersoner, der har et behov for aflastning i hverdagen, for eksempel på grund af barnets særlige behov eller belastende situationer i familien.

Indsatsen kan bestå af afløsning i hjemmet, hvor en kvalificeret fagperson overtager omsorgen for barnet i en periode i eller udenfor hjemmet. Socialenheden tilrettelægger indsatsen ud fra den enkelte families behov og i tæt samarbejde med forældrene og Kommunen, for at sikre den bedste støtte til barnet og familien. Målet er at skabe aflastning, der giver forældrene mulighed for at få et pusterum, samtidig med at barnet får en tryg og stabil omsorg.

STADIG I TVIVL? ELLER HAR DU SPØRGSMÅL? SÅ KONTAKT OS!

Email: info@socialenheden.dk
Ring til os: +45 7060 5402